FAQ

Ce marca de folie sa aleg?

În momentul de faţă pe piaţa românească ,ca de altfel şi pe piaţa mondială, se găsesc produse care nu îşi merită bani. Alegerea unei folii pentru necunoscători poate fii dificilă, fiind greu de constatat care sunt acele mărci care sunt de încredere, sunt pe piaţă de mult timp şi oferă un raport optim preţ -calitate. Foliile de slabă calitate într-un interval de 1-2 ani poate chiar în câteva luni, îşi pierd proprietăţile de protecţie chiar dacă acestea nu se văd cu ochiul liber şi nu mai servesc scopul pentru care au fost aplicate. Din acest motiv vă recomandăm ca înainte de achiziţie să găsiţi răspunsuri la următoarele întrebări legate de marca foliei.

Cine este producătorul foliei?

În zilele noastre putem vorbi despre sute de producători. Putem afirma că în China sau Coreea găsim la fiecare colţ de stradă un „producător” de folie. Dintre sute de „producători” doar 5-6 produc folii profesionale şi au echipament profesional pentru a produce produse de calitate şi durabile. Dacă cunoaştem producătorul mărcii ne putem crea o imagine despre calitatea produsului finit. În multe cazuri şi ţara de origine ne poate spune multe lucruri despre folii, în general foliile provenite din Asia sunt puse sub semnul întrebării din punctul de vedere al calităţii.
Foliile LLumar sunt produse de CPFilms Inc. care este o divizie a Solutia Inc. Foliile sunt produse în SUA şi Anglia sub strictă supraveghere calitativă.

Producătorul / distribuitorul este membru al EWFA sau IWFA?

Toţi marii producători de folie sunt membrii EWFA (Asociaţia Europeană a Foliilor pentru Geamuri). Această asociaţie a impus cerinţe calitative şi etice pentru ca consumatorul final să beneficieze garantat de produse de calitate. Lista membrilor este disponibilă pe pagina web al asociaţiei.
CPFilms Inc. este producătorul foliilor LLumar şi este şi membru EWFA. Distribuitorul exclusiv pentru România este S.C. SolSec S.R.L care deasemenea este membru al asociaţiei EWFA făcând parte printr-unul dintre asociaţi şi din consiliul director al distibuitorilor pentru Europa.

Care sunt termenii de garanţie şi cine acordă aceste garanţii?

Termenii de garanţie sunt importante dar nu totdeauna convingătoare, este important cine acordă garanţia care poate fi garanţia mărcii, garanţia dată de distribuitor sau garanţia de producător. Garanţia de distribuitor şi cea a mărcii nu valorează nimic dacă nu are în spate garanţia producătorului. O marcă sau un distribuitor poate dispărea de la o zi la alta, ceea ce s-a şi întâmplat în cazul mai multor firme în trecutul apropiat. Şansele ca un lider mondial în producţia de folii să dispară de pe piaţă sunt foarte mici. Să alegem doar acea marcă al cărei producător este cunoscut şi garanţia este dată de producător.
În spatele garanţiei produselor LLumar se află Solutia, o companie de 4 miliarde USD. Distribuitorii LLumar sunt autorizaţi să ofere beneficiarilor, exclusiv termeni şi condiţii de garanţie publicate de producător.

Ce date tehnice ne comunică distribuitorul?

Foarte mulţi distribuitori comunică date tehnice eronate care nu pot fi susţinute. Putem avea încredere doar în acei producători care folosesc şi publică date tehnice conform standardelor europene EN410 şi EN673. Mulţi distribuitori folosesc date IR (Infra Red) care sunt derutante deoarece nu există un standard de măsurare a IR, încât fiecare producător în parte face măsurătorile pe aceea lungime de undă unde la respectivul produs obţine cele mai bune rezultate. În cazul protecţiei la căldură coeficienţii TSER (Reflecţia Totală a Energii Solare) sau SHGC (Coeficient de Multiplicare a Energiei Solare) oferă date de încredere privind compararea produselor. Dacă sunteţi indecişi puteţi apela cu încredere la EWFA care vă va răspunde la nelămuriri.
Toate produsele LLumar sunt măsurate şi certificate conform standardelor EN mai sus mentionate şi au fost confirmate de laboratoare independente. CPFilms Inc. ca producător a produselor LLumar nu comunică date IR deoarece sunt neconcludente şi nu sunt standardizate.

Ce fel de certificat primesc la folia achiziţionată?

Certificatul în sine nu diferenţiază produsele de bună calitate de cele mai puţin bune. Binenţeles dacă nu primim niciun fel de certificat atunci marca respectivă este sigur inacceptabilă. Coroborat cu răspunsurile primite în urma întrebărilor de mai sus putem fi siguri că am primit produs de calitate.
Certificate LLumar pot elibera doar montatorii atestaţi.
Sperăm că răspunsurile primite v-au fost de folos în a alege folia potrivită. Pentru întrebări suplimentare vă propunem să luaţi legătura cu EWFA.

Suna-ne oricand, intreaba-ne orice, suntem deschisi oricarei provocari!